2010. december 6., hétfő

Új Csillagkaput kaszálnának el?


A tegnap olvastam ezt a cikket az sg.hu oldalon. http://www.sg.hu/cikkek/78636/szanalmas_nezettseggel_fejezodott_be_egy_idore_a_stargate_universe
Miért kell mindig az amerikai nézettség befolyásolja egy sorozat életét. Jó, az egy dolog, hogy az amcsik csinálják, de lehet, sőt több mint valószínű, hogy a világ többi részének is tetszik. Ilyen hamar megunják a sorozataikat, amik adott esetben érdekesek is lehetnek?
Mondjuk tényleg elég szégyen lenne, ha az új Stargate sorozatot két évaddal le is zárnák, az elődei nagy sikere után. SG-1: 10 szezon, Stargate Atlantis: 5 sz.

A cikk azt mondja, jövő héten dől el a sorozat további sorsa. Remélem jól döntenek, és nem nyírják ki ezt is, mint anno a Flash Forwardot.
(Itt jegyezném meg, hogy a rajongókkal lőnek ki ilyen esetekben a készítők. Mert akit nem érdekel, amiatt szüntetik meg a szériát, aki pedig követné, az egy olyan elvarratlan, kusza, cliffhangeres befejezést kap, hogy a falat kaparja utána.)
És pont most, amikor már én is kezdtem megkedvelni a SGU-et. A mély emberi dráma mellett olyan hit, egzisztenciális és filozófiai kérdéseket boncolgat, ami általában érdekelheti az embereket, adott esetben egy kicsit elgondolkodtatja egy rész után. Az egy dolog, hogy kitalált és sci-fi. De szórakoztató. És elgondolkodtató.

2 megjegyzés:

  1. Szia, Én is nagyon szeretem a SGU-t és nem szeretném, ha összecsapnák a végét és lezárnák a sorozatot. Esetleg nem hallottál olyan közönségszavazásról ahol vissza lehetne jelezni a készítőknek, hogy igenis igény van rá? mondok egy közvetett példát: IMDB arány javítása...stb

    Üdv: Cs.Gabi

    VálaszTörlés
  2. Ez még egyelőre csak feltevés, nem biztos, hogy így lesz. Vannak módszerek, persze, amikkel fel lehet hívni a közönség figyelmét, de ahhoz túl kevesek vagyunk. Amúgy csak akkor esedékes valamiféle megmozdulás, ha hivatalosan is bejelentik, hogy vége lesz a sorozatnak. Az IMDb itt nem nagyon számít, mert a TV-s nézettség, ami mérvadó. És az a baj, hogy mi torrentezők, olyannak számítunk, akik lopják a sorozatot, azáltal, hogy nem a TV-ben, vagy dvd-n nézzük meg. Ez ugye a mi drága szép hazánk egyik lehetősége. :)
    Amúgy ilyen megmozdulásoknál tudok a Legend of the Seeker és a Jericho sorozatoknál: előbbinél videókampány volt, elég szépre sikerült, de nem ért el sikert, míg a Jerichonál nagy mennyiségű mogyorót dobáltak szét a stúdió körül. Ennek is csak annyi eredménye lett, hogy állítólag képregényben folytatódott a történet. Ami persze hozzánk szintén nem jut el...

    VálaszTörlés