2011. február 3., csütörtök

Brit sorozatajánló - Sherlock

Szereted Houset? Elnyerte a tetszésed az immár több mint egy éve kiadott Sherlock Holmes mozifilm? Szereted Londont képeken, filmeken csodálni? Szereted a rejtvényeket, megoldásra váró rejtélyeket?
Akkor ajánlom neked a 2010-ben napvilágot látott Sherlock című, egyelőre 3 részt megért brit sorozatot. Meggyőztelek? Biztosan nem ez a legjobb reklámszöveg, amit olvastál, de ha felkeltettem az érdeklődést, akkor megérte. Hátha még tovább is olvasod :P

Szóval adva van ez a Sherlock. Tévés műfaj, a BBC csatorna készítette. 90 perces részei duplaannyi szórakozást nyújtanak, mint az átlag 45 perc, úgymond 6 átlagos sorozatrésszel érnek fel. Nem minisorozat és nem film. Sorozat. Bár nem a szokásos értelemben.
És hogy mi a jó benne? Elsősorban egyedi. Egy modern környezetben játszódó három részre osztott detektívtörténet, részenként 1-1 rejtéllyel, és a 3 különálló történetet összekötő szállal. Adva van tehát az antiszociális, Dr. House-ra és a Robert Downey Junior által alakított Sherlock Holmesra is hasonlító főszereplő. Annyira karakterisztikus, hogy öröm nézni. Aki House-t szereti, az Sherlockot is kedvelni fogja. Nemrég olvastam egy bejegyzést Hover Zsolt blogján, amelynek egyik bekezdése a House - Sherlock Holmes hasonlóságról szól. IDE kattintva lehet elolvasni.

Szereposztás: csak a két főszereplőt szeretném kiemeleni, hiszen ők viszik el az egész sorozatot.
Sherlock HolmesBenedict Cumberbatch.Lehetett látni az Atonementben (Vágy és vezeklés) (bár én őszintén nem emlékszem rá, továbbá a The Other Boleyn Girlben.(A másik Boleyn lány) Nekem mindenesetre ez az alakítása marad meg a legjobban, gondolom másik is vannak (lesznek) így.
Dr. John Watson: Martin Freeman. Őt Edgard Wright minőségi vígjátékaiban láthatta feltűnni a nagyérdemű: Hot Fuzzban (Vaskabátok) és a Shaun of the Deadben.(Haláli hullák hajnala). De ami érdekessé teszi őt sokunk számára az a jővőbeni alakítása, ahol nem másnak, mint Zsákos Bilbónak a bőrébe fog bújni a két részre bontott Hobbitban, amit 2012-ben láthatunk, második részét pedig egy évvel később.



Na de addig is, Sherlockra fel!

5 megjegyzés:

  1. Nálam az év újonc sorozata. Nagyon tetszett, hogy mennyi mindent ki tudnak hozni ebből a karakterből.

    VálaszTörlés
  2. csak az a kár, hogy 3 epizód erejéig...

    VálaszTörlés
  3. Berendeltek újabb 3 epizódot 2011-re. Volt szó többről is, csak sajnos Freeman kell hobbitkodjon:P

    VálaszTörlés
  4. az is lehet, hogy a 3 epizódos szezonokkal valamiféle standardot állítanak fel. Köszi az infót :)

    VálaszTörlés
  5. ha nagy leszek kommentator leszek de addig nem kommentelek me besz behu

    VálaszTörlés