2010. december 28., kedd

300 bagoly


Nem akarok sok általánosságot megfogalmazni a baglyos animációval kapcsolatosan. Mivel nem volt lehetőségem sem 3D-ben megnézni, és a könyvsorozatot sem olvastam, ezért csak a filmélményről nyilatkozhatok. (Amúgy biztos vagyok benne, hogy hatalmas optimál van a történetben).

A filmet szerintem HD-ben érdemes nézni, a látvány miatt. Tulajdonképpen ez a film nézhetőségének egyik fontos mozgatórugója. Gyönyörű panorámák, szépen kidolgozott figurák, epikus lassítások.
 Zack Snyder már le sem tagadhatná, hogy ő rendezte a filmet, a 300-ra hasonlító lassítások, epikus, hősies jelenetek, mind az ő sajátos kéznyomát viselik. Bár ez az animáció nem lett annyira sikeres, mint előző két rendezése a Watchmen és az előbb említett 300, és más nézőközönséget is szólít meg, de úgy gondolom, hogy ez az alkotás is egy mérföldkő a filmográfiájában, mivel ez az első 3D-s animációja.
A történettel csak az az egy bajom van, hogy eléggé klisés, ismét a jó és a rossz harca tárul elénk, más formában, egy kis bagoly szemszögéből, akik a régi legendán felbuzdulva és kilátástalan helyzetbe kerülése miatt, úgy dönt, hogy a nagyobb jó hatalom segítségét kéri a gonosz megdöntéséhez.
Az a baj az animációk rövid játékidejével, hogyha túl sok karaktert zsúfolnak bele, akkor nem jut idő a megfelelő kidolgozásukra. Így van ez itt is. Néha csak kapkodtam a fejem, hogy alig ismertem meg valamennyire egy karaktert, már ki tudja hány másikat is bemutattak közben. (A nevekkel is ez volt, alig párat tudtam megjegyezni a film nézése során) Emiatt kissé laposra, felszínesre sikerültek. Mondjuk egy gyerek számára, akinek a film készült nem ilyen fontos a karakterisztika.

Végszóként: érdemes megnézni a filmet, ha másért nem, a látvány miatt. Sajátos humor is található benne, de a hősies jellemvonás jobban dominál. Egy gyönyörűszép animáció, amit legalább egyszer érdemes látni.
Ja és eredeti szinkronnal nem elhanyagolható a jó hatást kiváltó british-english hangok sem. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése