2011. január 5., szerda

Új Starz sorozat: Camelot (előzetes a másik bejegyzésben)

A Starz csatorna tavaly durrantott nagyot a Spartacus: Blood and Sand sorozattal. Népszerű lett, nézettségben is kiemelkedett, szerette a közönség. Januárban kerül adásba a 6 részes előzménysorozat,(Spartacus: Gods of the Arena) amelynek előzetesét ide kattintva nézheted meg. Közben pedig a főszereplő, Andy Whitfield, rákja miatt nem tudja továbbvinni a nyáron adásba kerülő Spartacus második szezonjának főszerepét, ezért valaki mást keresnek helyette. (a pletykák szerint a Prison Break főszereplője, Wentworth Miller is esélyes Spartacus szerepére)
Szóval a két sorozat között, áprilisban kerül adásba a csatorna új sorozata a Camelot.
Bár a Camelot hivatalosan csak áprilistól lesz látható a Starzon, a csatorna már február végén leadja a premier epizódot, mégpedig másik "új" sorozatuk, a Spartacus: Blood and Sand előzménysorozata, a Spartacus: Gods of The Arena fináléját követően.  (a teljes sg cikk itt olvasható)

A 3 perces werk-előzetes sok mindent elmond a sorozatról. Ahogy azt beharagozzák, ez más lesz, mint a többi Arthur királyról szóló adaptáció. Ha olyan kaliberűre sikeredik, mint a Spartacus, akkor bátran ki lehet jelenteni, hogy a Starz csatorna készítői ismét nagyot alkottak. Én bízom ebben a sikerben.
Az angol-amerikai produkció felnőttebb lesz, mint a BBC, eddig 3 évadot megért Merlinje, és más szempontból közelíti meg Camelot legendáriumát.

Tény és való, hogy a Arthur király legendájáról a Robin Hood történethez hasonlóan már rengeteg bőrt lehúztak a stúdiók, én azonban merem remélni, hogy ez a verzió valamilyen szinten ki fog emelkedni a többi közül. Ha pedig nem, akkor majd lassan eltűnik a süllyesztőben. Ki akar fogadni?
A szereposztást most nem emelném ki, a címre, vagy a sorozat nevére kattintva előjön az adatlap, ahol meg lehet nézni a szereplőket. Nem mindennapi gárda, az biztos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése