2011. augusztus 11., csütörtök

Ez nem Király! (Your Highness kritika)




Közepes, egysíkú fantasy történet, sablonos karakterek, unalmas történetvezetés sok CGI vér és nem utolsósorban gusztustalan altesti „humor”. Ha mindezeket összegyúrjuk, akkor egy Your Highness, magyar ferdítésben Király! című, 102 perces förmedvényt kapunk, amit a fantasy mellett komédiának is mernek titulálni a készítők.
                Ez kérem nem komédia, még olcsó paródiának is gyenge. Kárörvendően oda is lehet szúrni, hogy megszívta ezzel a Universal stúdió, hiszen még az 50 milliós gyártási költségnek csak a felét hozta be a mozikban a film , de ez úgy is üres bosszankodás, mivel ez a stúdiónak csupán aprópénz.


                Mi sem bizonyítja jobban a hollywoodi filmipar elkurvulását, pénzhajhászását, minthogy ilyen karakteres színészek adják a nevüket és az arcukat az ennek az alpári komédiának, mint például Natalie Portman, vagy Zooey Deschanel. James Franco más tál tészta, ő ugyanis még nem bizonyított túl sokszor, úgyhogy ez a visszaesés a 127 óra után sokat nem oszt, vagy szoroz.


                A Your Highness története egyszerűbb nem is lehetne. Két ellentétes testvér, a fantasy hőskorában több-kevesebb bosszankodás után útnak indul, hogy kiszabadítsa az egyikük érintetlen menyasszonyát a gonosz varázsló kezei közül. Ezt persze a szokásos karakterfelvezetés előzi meg, ahol megtudjuk, hogy a testvérek egyike, a James Franco által játszott Fabious a hős vitéz, míg a Danny McBride által megformált Thadeous egy sima puhapöcs, aki még viccelődni is próbál ezzel, sajnos kevés sikerrel.


                A küldetésnek nekivágva a töltelékkaraktereket is felszedik, hogy legyen, amit lemorzsolni az akció során, valamint hozzájuk csatlakozik a gyönyörű szép Natalie Portman által vászonra vitt Isabel, aki szintén hasonló elhatározásokkal van úton, hogy majd a testvérpárt segítse „kalandos” útjuk során. Nem elég, hogy a történet eléggé logikátlan és foghíjas, még az akciók közti részt is vulgáris poénokkal próbálják kitölteni, aminek nagy része a nemi szervekre és a közösülésre irányul, alpári módon.  


                Összefoglalva, ha valaki arra kérne, hogy olyan filmet mondjak, amit semmilyen körülmények között nem ajánlok senkinek, gondolkodás nélkül a Your Highnesst és a YearOne-t vágnám rá. Ezek után már Danny McBride más filmes hülyülésére sem vagyok kíváncsi. Talán az Eastbound & Down szériát egyszer bevállalom, de azt is csak azért, mert az HBO logó díszeleg a poszteren.

                Filmélmény: 4/10

4 megjegyzés:

  1. Nekem tetszett.:)
    Merthogy pont az a tétje, hogy ilyen visszatetszően alpári legyen. Na meg Portmant lehet visszaeséssel szidni, itt is jól játszik. Persze néhol tényleg sekélyes, pl. a Minótaurusz. De több helyen eléggé szórakoztató, s ez a film ennél többet nem is akar.:)

    VálaszTörlés
  2. Jó érv. A kritikám eléggé elfogult, én nem vagyok vevő az ilyen poénokra, úgyhogy jogosan vártam volna el, hogy normálisabb legyen a film. De az előzetes már beharangozta ezt a hangulatot...

    VálaszTörlés
  3. Szvsz nem kell ennyire komolyan venni. Normális, hogy nem fog díjakat bezsebelni, de egyszer simán nézhető és Danny McBride az Ananász expresszben már bizonyított. Az Eastbound & Down sorozatról mostanig nem halottam, de tuti megnézem valamikor.

    VálaszTörlés
  4. én nem veszem komolyan és díjakat sem várok el tőle. De a minimális, amit elvártam volna ettől a filmtől, hogy röhögtessen legalább egy fél órán keresztül. Nem jött össze...

    VálaszTörlés